CBN schrijf je voluit als cannabinol, de olie die gemaakt wordt van deze stof noemen we CBN-olie. Cannabinol is één van de vele werkzame stoffen uit de hennepplant. Misschien dacht je na het lezen van de titel dat we een spelfout hebben gemaakt, want CBD-olie is een stof die veel meer mensen kennen. En dat is eigenlijk gek, want CBN is de eerste werkzame stof, die ooit in cannabis werd ontdekt. De stof werd namelijk al in 1896 ontdekt, en naar de eigenschappen werd al in 1940 onderzoek gedaan. En met positieve uitkomsten. Het gebruik van CBN-olie kan namelijk veel gezondheidsvoordelen met zich meebrengen. We leggen je graag meer uit over CBN en de Hempire CBN-olie 5%.

Waarom CBN-olie? 

CBN-olie van Hempire is een geheel natuurlijke olie, die 100% organisch is gekweekt. Ondanks dat deze olie afkomstig is van een stof uit de hennepplant, hoef je je niet druk te maken over dit feit. Van het gebruik van deze olie wordt je namelijk absoluut niet stoned, en er zijn ook geen andere gezondheidsrisico’s die gepaard gaan met het gebruik. Het tegenovergestelde is zelfs waar, want zoals in de introductie genoemd, kan CBN-olie juist gezondheidsvoordelen met zich meebrengen.


Het grootste voordeel komt voort uit de ontspannende werking van de cannabinol. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat CBN de meest kalmerende soort is, van de vele cannabinoïden die er zijn. Het kalmerende effect wordt ook als verdovend ervaren, waardoor het kan verlichten bij pijn.

Beter slapen door CBN-olie?

Door het kalmerende en verdovende effect van de CBN olie wordt het door veel mensen gebruikt voor het slapengaan. Wanneer je een half uur voor je naar bed gaat een aantal druppels inneemt, zal dit een positief effect hebben op je nachtrust. 

Dosering CBN

één tot twee maal per dag kun je twee tot vijf druppels CBN innemen, dit doe je voor de maaltijd en / of voor het slapengaan. Dit doe je door het flesje te schudden, de druppels direct onder de tong te laten landen en het 10 tot 20 seconden in de mond te houden voor je ze doorslikt.

Bewaren Hempire CBN-olie

Bewaar de olie koel en donker, en voorkom zonlicht, warmte en vochtige omgevingen. Heb je het flesje geopend? Bewaar het flesje vanaf dan gekoeld.

Ingrediënten en herkomst

Onze Hempire CBN-olie 5% is een kwalitatief hoogwaardige olie op basis van zuiver CBN-extract. Het bevat CBN 500 mg en koud geperste olijfolie. De hennep is 100% organisch gekweekt, zonder het gebruik van pesticiden. 

Het extract wordt na het oogsten extra opgeschoond wat voor een gouden, zuivere olie zorgt. De reststoffen zoals chorophyl en plantvetten zijn op dat moment helemaal weg. De CBN olie 5% van Hempire heeft daardoor een subtiele smaak.

CBN olie ervaringen

Van klanten horen wij dat zij onze CBN olie gebruiken om uiteenlopende redenen.
Sommige gebruikers geven aan dat het hen helpt om meer te ontspannen en andere geven aan een betere nachtrust te ervaren.

 

Koop hieronder direct jou flesje CBN

CBN combineren met andere cannabinoïden

Gebruik je ook andere soorten cannabinoïden (denk hierbij aan CBD-olie of CBG-olie), dan kun je dit veilig combineren met CBN-olie. Heb je daarentegen THC in je lichaam, een andere bekende werkzame stof uit de hennepplant, dan kun je hierop een versterkt effect merken door de CBN-olie. Pas hier dus mee op in gebruik en dosering.